Най-малко 50 души са загинали при експлозия на цистерна с газ

...
Най-малко 50 души са загинали при експлозия на цистерна с газ
Коментари Харесай

Най-малко 50 загинали при експлозия на цистерна с газ в Хаити

Най-малко 50 души са починали при детонация на цистерна с газ в град Кап-Аитиен в Хаити, предава France 24. Съобщава се за над 100 ранени, а над 20 къщи наоколо до мястото на случая са изгорели. Очаква се броят на смъртните случаи да продължи да нараства, защото хората, умряли в домовете си, към момента не са преброени. Премиерът на Хаити Ариел Анри обяви тридневен печал в цялата страна в памет на жертвите.

Местни медии оповестяват, че университетската болница ``Юстиниен`` е препълнена с пациенти, откакто ранените са превозени до оборудването. ``Нямаме потенциала да лекуваме съществено потърпевшите хора``, сподели здравна сестра пред Агенция Франс Прес.

Според локални медии водачът на камиона е изгубил надзор, след като се е отклонил, с цел да избегне конфликт с такси в резултат на което цистерната се е преобърнала. Докато десетки тела към момента лежат покрай мястото на детонацията, хората в региона употребяват кофи, с цел да събират бензин от камиона и улицата, сподели за ``Асошиейтед прес`` Дейв Лароуз, строителен инженер, който работи в Кап-Аитиен. Експлозията се случва, когато Хаити се бори с дефицит на гориво и повишени цени на газа, поради които наскоро  болниците се принудиха да стартират да отхвърлят лекуване на пациенти, училища и предприятия затвориха краткотрайно, а правителствата на Съединени американски щати и Канада приканиха жителите си да изоставен Хаити.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР